Blog - siječanj 2010
subota, siječanj 30, 2010


Čitam danas post od dragog mi blogera Vika i njegovo poimanje glazbe.Odrasla sam s glazbom tj. tada muzikom ne narodnom već stranom.Za razliku od njega jel je mlađi mojoj generaciji bilo je puno teže jel nije nam bila dostupna strana glazba.Čekali smo petak i Top-20 ili ako si imao jaču liniju hvatao si navečer Radio Luxemburg i slušao dobru glazbu.O ljestivcaa top 10 bili smo informirani isključivo preko lista Bravo koji je bio nažalost na njemačkom jeziku.Sječam se izrezivanja i najmanjih sličica omiljenih pjevača i ljepljenja na vrata.Bdw...mama mi je poslije dopustila i zidove moje sobe:)))
Ja sam osobno gazbu doživljavala po raspoloženju.Kazete...znate to je ono malo plastično s dvije rupice i puštala sam i po nekoliko puta jednu te istu pjesmu....kažem ovisno o raspoloženju.Kad sad vrtim Youtube i želim se sjetiti tih pjesama većinom su bile brze...što znaći bila sam vesela...i to je dobro!!!!!
Za ovu priliku puštam spot pjevaćice s izuzetno prepoznatljivim glasom i glazbu koja bi me uvijek podigla.
Uživajte kao i ja nekada s mono-kazića i sada s zvučnicima oko sebe kao u discu:)


poslovnazenaukuti @ 18:26 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
ponedjeljak, siječanj 25, 2010Ne osječam se baš najbolje izgleda da me lovi neka prehlada,ali nedam se,pa nije ona jača od mene i zato je ostavljam postrani.
Danas sam bila na kavi s frendicom(ne onom što jede blitvu) i s njom je bio njen prijatelj i Zagreba NEEE!!!!!
Tip je pravi šminker i ono metrosexsualac i bit ću pristojna prema frendici i neću reći malo pederast:)))
No nije to važno. Prije možda godinu dana pisala sam post o muškarcima koji nam uzimaju sve...šminku,odječu i što je mene najviiše pogodilo torbice.Da torbice ne one oko pasa već prave torbe.
Iskreo se nadam da nam neće uzeti mrežaste čarape i štikle.No vratimo se njenom frendu.Upravo je on imao preko ramena obješenu valjda mušku torbu malo veću nego moja i naravno ljepšu i naravno skuplju grrrrrrrrrrrrr.
Priča on nama sve ono fensi i nobles stvari u ZG neeee!!!!!! i što je aut i što je in i tako u nedogled,a nas dvije kao dobre učenice kao spikamo ingliš i kužimo i znamo sve fensi stvari i sve marke u ZG neeeeeeeeeeeee!
Ali ja kao ja ne skidam pogled s te torbice.Naravno da je on to primjetio i pitao me da li mi se sviđa? U naprijed sam znalada će doći spika odakle mu i koja marka i gdje je kupio sve to tako fensi neeeeeeeeeee!!!!!! U galav mi odzvanja kata-faing-strofa i torba što ne mogu maknuti pogled s nje.Ali stvar je u tome što mene kao torba ne zanima...mene je užasno zanimalo što drži u torbi,primječujem da ima dosta stvari.
Poslije malo opuštenije sfere opet on skuži moj pogled i opet pitane "Sviđa ti se?"..
"Ma prekrasna je,ali mene zanima što imaš u noj!"...ja ko iz neba,a on koda je to čekao da pitam i otvori je i počne vaditi statri van na stol.Eto muke budem li morala slušati opet porijeklo stvari iz torbice otići ću majke mi!
Bio je tu novčanik naravno,etui s naočalama prilično velike,maramice,pinkala u svom kožnom omotu,svežanj ključeva,blokić (nije Kitty niti Mimmi) hvala Bogu,Neutro gena krema (za surove uvijete u Norveškoj)...labelo Lip balm i to je manjeviše sve.Vidi on moje razočarenje pa me pita s smješkom 
"A što si ti očekivala?"

"Iskreno?"...pitam
"Da"..reče on trepčići okicama.
"Tampone i uloške Always!"..ja ću ko iz topa.

Dalje vam neću opisati atmosferu...kratko je trajala!
poslovnazenaukuti @ 21:43 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare
petak, siječanj 22, 2010
Evo me napokon i ovdje.Nisam bila par dana,ali vidim ništa se ne mjenja:)

Ovaj post posvečujem mojoj peijateljici koja je bolesna zbog otrovne blitve i to s teškom alergijom i usput što je slućajnost mojim malim seminarom na kojem sam bila ovih dana..
O čemu je riječ?
Prvo prijateljica.:
 Išle smo na tržnicu kupiti voće i povrće.Ja sam naravno tamanila južno voće,a ona nešto domaće.Pošto je ona prava bodulka kad je ugledala svježu blitvu nije odolila i kupi pozamašan svježanje te zelenjave!!Taj dan ju je i spremala uz ribu.Negdje oko 5 sati zazvoni meni mobitel i ona me zove da hitno dođem do nje.Na vratima me dočekala crvena spodoba,a ne moja prijateljica.Fleke i podbuhlost njenog lica bilo je grzno.Odmah sam joj rekla neka mi pokaže prsa.kad je razvukla majcu vidim velike fleke na prsima.O Bože pa ti imaš rekaciju na neku namirnicu.Objašnjavala mi je da je kuhala blitvu i pastrvu koja je bila svježa.I bila je jel smo je kupovale zajedno,a oči pastrve bile su jako bistre i sama sam joj rekla da je dobra.Odmah naravno dobacim joj da samo njoj blitvarki može se dogoditi reakcija na blitvu i to domaću:))))) Znam trgovkinju što je prodaje i žena je iz dalmacije. E sad to je jako čudno zar ne? Ništa sjele smo u auto i otišle na hitnu.Moram napomenuti da sreća njena što joj djeca ne jedu blitvu,a suprug još nije došao doma s posla tako da je samo ona nastradala. Na hitnoj su joj dali injekciju i polako se to crvenilo i otčenost povlačila.Blitva je naravno bila tretirana nekim od pesticida,a što je najgore više se to nije moglo dokazati.

A sad o seminru.

Seminar je bio o prilagođavanju poljoprivrede europskoj uniji i usklaženju nekih poglavlja.Ovaj je naslov puno duži,ali ne piše mi se tako strućno.
PRvo moram naglasiti da sam u jednom momentu ja prasnula u smijeh u cijeloj sali,a potom zamnom i cijela sala.Zašto?
Povod je bio novi zakon u Njemčkoj koji je stupio 1.1.2010. Zakon otprilike bi jednostavno glasio ovako.
Zabranjuje se držanje kokši nesilica u kavezima i konzumna jaja vođena pokretnom trakom.Novi način držanja kokoši nesilica u svrhu dobivanja konzumnih jaja glasi.
Kokoši nesilice moraju imati po jedinici dotićne svoj prostor od 2 metra kvadratna,moraju imati prčeke za sjedenje,staze za trčanje i saze za grebanje.Moraju imati pola tog prostora u sjeni,a pola na suncu.Mjesto za odlaganje jaja mora biti skrovito i neometano drugim jedinkama.Nesilica se striktno mora oplođivati prirodnim putem i ako ona sama ne dopusti čovjeku nije dopušteno joj dirati potomke.
itd itd....mi od struke naravno smo pukli od smijeha,a stvar je ustvari vrlo ozbilljna za sada za Njemce.U prozvodnji masovnoj te namirnice ovo je totalno ludo jel nema šanse da namiri potrebe čovjeka i automatski cijena proizvoda od jaj stravično raste (sjetite se samo majoneze).Puno farmera diglo je ruke tako da jadni naši zapadnjaci bit će osuđeni uvoziti jaja iz zemalja bez tog rigoroznog zakona i to možda s još čudnijim porijeklom. Da bi stvar bila gora ovaj zakon nije donosila struka već famozna organizacija za zaštitu životinja Peta i k vragu uspjelo im je. Pitala sam jel i ti Petovci ne ubijaju ribu već pasu negdje travu koja također je živo biće.Kratko i jasno!!!!

Pustimo na tren zapad i krenimo kod nas...do 2016 dragi moji zagrebćani pozdravite se s Dolcem jel definitivno tržnica u Hrvatskoj više neće biti ni u kakvom obliku i za domaće jaje ili sir i vrhnje vozit ćete minimalno 50 km do prve farme.
Ali o tome u drugom postu.
poslovnazenaukuti @ 16:08 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
nedjelja, siječanj 17, 2010
Jutro....doručak:


On  "Daj meni prvom sir ja sam stariji!"

Ona  "Pa što onda što si stariji i nisi puno stariji!"

On  "Jesam punih četiri godine!"

Ona  "Mama zašto je on stariji od mene?...Nisi fer! Zašto si njega prvog rodila?"

On  "Ja ću uvijek biti stariji i bolji nanananaa...!!!!"

Ona  "Mama znaš što?"

Ja  "Što ljubavi?"

Ona  "Znam kako ću ga stići! Ti mu nemoj dati da slavi rođendan,a ja hoću i tako četiri puta,pa ću onda ja biti isto stara kao on!"

On "Ne, mama!Hoću slaviti rođendan ove godine?"

Ja  "Hoćeš ljubavi...oboje ćete!"

Ona  "Onda ću ja dvaputa slaviti pa ću ga opet stići hahahahah..."

Ja  "Dragi daj me ono podsjeti! Zašto smo ono pravili djecu?"
poslovnazenaukuti @ 21:38 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
petak, siječanj 15, 2010


Mogu zamisliti vatru i požar...mogu zamisliti i poplavu,sve nam je to nekako blisko.Rat i razranje sam doživjela i nije mi strano gledati ruševine,ali potres!!!
Potres je nešto što si ne mogu ni predoćiti.U jednoj minuti pakao i kaos...u samo jednoj minuti.Gledam na televiziji posljedice potresa na otoku Haiti i sve je tako nestvarno izgleda da mi ne doživljavamo nešto što je tamo negdje daleko.Sjećam se kao dijete priča o velikom potresu u Skoplju,pa i to nije tako daleko,a razoro je cijeli grad.Ponosna sam kad sam vidjela spasioce kineze (znam da vam je to smiješno),ali zar nije plemenito skoćiti ljudima u pomoć čak preko cijelog oceana.Drago mi je što se i naš Crveni Križ uključio jer doista slike su potresne i dalje tvrdim da to ne mogu niti zamisliti.


poslovnazenaukuti @ 16:41 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
četvrtak, siječanj 14, 2010
I ja volim vatru!!!!!


poslovnazenaukuti @ 16:01 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
utorak, siječanj 12, 2010
Mjesto radnje: Hotel u gradu
Vrijeme radnje: subotnji ručak

Tema radnje: Stručno predavanje za sjetvu 2010. u našoj županiji.
Akteri radnje:Pno ratara,stočara,distributera,savjetodavnih službi...i samo mala JA


Toliko za uvod.
Predavanje je bilo dugačko i zamorno i ono što slušam već 15 god. bit je u promjenama imena proizvoda i nekih nijansi u biti sve isto.Čak su isti predavači i oni što slušaju jedina je promkena koja sijeda i kji veći trbuh,ali čini mi se i pokoji već pokojni ratar ili stočar,pa ga zamjeni nadobudni sinko s puno novih pitanja koji naravno uzrokuje još dulje predavanje.
Za našim stolom je ekipa distributerai jedina žena sam ja...naravno.Ležerno ručak krene i naravno razgovori o prošloj godini i dugovima jedni prema drugim te nove naruđbe itd.Moj direktor do mene pregovara s direktorom firme grada do nas s kojim surađujemo i pregovaraju o dugovanjima.Prijedlog mog direktora je naravno bila kompenzacija.Slušam i smješkam se direktoru druge firme jel vidim da me gleda preko čaše,a pokoji moj smiješak možda donese i koji bod mojoj firmi:)))
Sluša direktor neke firme direktora moje firme i napokon progovori:
"Može!Pristajem na kompenzaciju.Kompenzirat čemo tako da ćete u nadolazečoj sezoni dati mi Draganu na 3 mj. za pobošljšanje moje firme."
Upsss...nema više smiješka kod mene...jel ovo je izrekao vrlo ozbiljno.Pogledam u čudu mog direktora,a on zamišljeno sigurno vrti brojke u glavi i na moju žalost kima glavom.
Nagnem se prema mom direktoru i šapnem mu:
"Direktore upravo me kompenzirate za 10 paleta umjetnog gnojiva!"

Toliko o kompenzaciji mada onaj tko zna neka izračuna 10 palete umjetnog gnojiva 1500 kg je palta......toliko sam teška u kompenzaciji N P K!!!!!!!
poslovnazenaukuti @ 20:58 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
nedjelja, siječanj 10, 2010


Što se izbora tiće rekli bi ostali:

Thats  all folks!


poslovnazenaukuti @ 21:57 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
petak, siječanj 8, 2010
Pošto imam još samo 15 min. prije predizborne šutnje rekla bih samo ovo:

Moj dragi prijatelj Hugo znao je reći i dade pravi savjet za izbore.
IZABERI JEDAN BROJ,SIGURNO ČEŠ POGRIJEŠITI!


poslovnazenaukuti @ 23:47 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
srijeda, siječanj 6, 2010
Četiri gledišta u 42 kvadrata našeg stana.

U posjeti je moja majka koja živi 400km dalje od nas.

1.Gledište moga supruga:
Nema sexa.Spavamo u dnevnom boravku.Nema zaboravljenih gača u kupaoni i izlaženje iz nje po dotićne.Upss dogodilo se jedanput uz moj krik i njegovoj pozi skrivanja.Nema otvaranja noću slobodnih stranica na netu jel komp je dosta vidljiv.

2.Gledište moje:
Nema sexa.Super je dolazim doma i dočeka me skuhan ručak i pospremljen stan.Izdržim priče o susjedima koje ne pamtim od prije 18god.Politička nestalganja i pokoje prigovaranje oko odgoja djece.

3.Gledište moje dvoje dijece:
Baka nas mazi i dopušta stvari koje mama i tata ne daju.Stane na našu stranu kada mama prigovara.Spavamo s slušalicama na ušima jel baka u našoj sobi hrče jako.Nije pomogla vata u ušima,ali slušalice za zimu pomaže.

4.Gledište bake:

Jedva čekam da im se maknem.
poslovnazenaukuti @ 19:05 |Komentiraj | Komentari: 23 | Prikaži komentare
subota, siječanj 2, 2010
Što je čudno na ovoj slici?    

                              Danas popodne na televitiji bio je odličan dokumentarc o Gorskom kotaru "Pejzaži zagrljeni zimom".
Uživala sam ga gledajući stvarno su pejzaži fenomenalni.Bio je prilog o medvjedima koji bezbrižno šeću kroz gusti snijeg.Pita me kčer:"Mama zar medo ne spava zimski san?"
"Spava kčeri,ali ne pravi lako ga je probuditi.Ali ako je sve mirno oko njega,što menje više bi i trebalo zimi biti u šumama on bezbrižno spava."Prilog je išao dalje,a onda se pojavljuju naši lovci na Jet-skiju i kroz šumu slalom voze i izbacuju klipove kukuruze za nahraniti medvjede.Lovac se hvali kako su medvjedi navikli na zvuk tih motornih saonica i odmah hitaju po hranu.Što je tu čudno?Pa čudno je što ih se budi namjerno da se hrane kad bi trebali spavati.Čudno je to da navikavamo i tako malo divljih životinja na hranu iz ljudske ruke,a što je navažnije u svemu tome.Medvjedi ne razlikuju vibracije saonica i vibracija automobila ili kamiona,a auto-cesta,najporometnija, im je pod nosom.Frustrira me strašno kada se ljudi mješaju u prirodu onakvu kava bi trebala biti i koji su joj zakoni.
što dobijemo?

  Nažalost ovo!


                                                                                            
poslovnazenaukuti @ 19:27 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare