Blog - studeni 2008
nedjelja, studeni 30, 2008
I baš neću gledati...i baš mi se sviđa na onoj strani!

Salvador Dali: Three Sphinxes Of Bikini


poslovnazenaukuti @ 18:08 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
subota, studeni 29, 2008
NEĆEMO VIŠE TAKO KASNO

Nećemo više tako kasno
Lutat u noćni sat,
Premda će grud još ljubit strasno
I mjesec jednak sjat,

Jer korice mač troši jak,
A duša troši grudi,
Predah i srcu treba čak,
I ljubav odmor žudi.

Noć je za ljubav doba strasno,
Al' brzo dan stić' zna,
nećemo više tako kasno
Dok blistav mjesec sja.

Lord Byron
poslovnazenaukuti @ 20:07 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
petak, studeni 28, 2008
Prekrasno i zavodljivo!
Čuvaj se u prometu!
Napokon snijeg...obožavam ga....zavodljiv i opasan!poslovnazenaukuti @ 20:23 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
četvrtak, studeni 27, 2008
                     Djevojke,žene,ljubavnice

                     Isplati li se ovo?


poslovnazenaukuti @ 21:59 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
srijeda, studeni 26, 2008
      Bit češ moja!...kažeš mi.
      
      Ne!....samo svoja sam uvijek...uvijek i jedino!

      Ono što ja dajem su darovi,darovi što zaslužit se mora.

      Dajem ti riječ!...kažeš mi.

      Što su riječi? pitam te....

      Slaganje slova u beskraju omotene rečenice slasti.
   
      Ne!...ne vjerujem riječima!

      Dajem ti srce i dušu!....kažeš mi.

      Ne!.... ne želim breme jedne duše jer imam svoju.

      Želiš li mi i dalje nešto dati?...pitam te

      šutiš

      Znam jer već imam sve.

      Imam te odavno dok si mene tražio.    
poslovnazenaukuti @ 17:26 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
utorak, studeni 25, 2008
Crvena slova uz vatrenu muziku.
Carmen...o da to je bila žena...to je bila zavodnica!
Znam i sad čete mi reći znaš li kako je završila?
O da znam!
Ali njen život kratki vrijedio je tisuću kreposnih žena.

Uživajte u vatri ove muzike!

          

poslovnazenaukuti @ 16:12 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
ponedjeljak, studeni 24, 2008
Več dugo želim napisati ovaj post i pošto je danas rođendan bio mojoj baki...evo to je sada.
Imala sam nevjerojatnu baku,a ne ona je odskakala od svih konvencionalnih baka.Nije bila niti blaga niti nježna,a brižnost je izražavala na poseban način.
Nu...rođena je davne 1927 god. u Mostaru i sa osamnaest god upoznala moga djeda željezničara i rođenog vukovarca.Naravno doselila se u Vukovar.Prva stvar što je napravila,a priča tako kaže, bila je da kad je došla u kuću svekrve odmah je pristavila kavu i zapalila cigaretu.Možete zamisliti lice moje prabake kad u to vrijeme vidjela žensko da puši.Skoro je pala u nesvjest.
No moja baka prava gradska žena nikada na njivu nije kročila niti nedaj Bože kokoš zaklala.Govorilo se tada da je bila najljepša žena.Svake subote je znala ići na pazar(tržnicu) u najljepšem izdanj i uvijek baš uvije namazanih usana.
Ja kao dijete pamtim je po mirisu i žarkio namazanim usnama.Često nam je znala reči da joj kupimo parfem Schok koji je tada bio retkost.Vodila me kod frizera i pedikera koji zamislite nije u Vukovaru nego tek u Beogradu...po tome i pamtim taj grad.
Naravno moja majka je nije baš voljela zbog njenih lucidnih stavova npr. znala je kupiti kiflu i jogut i doći k mojoj mami reći da je došla mene nahraniti.Možete misliti tlak moje mama.
Ali ima jedan incident koji je digao svu policiju Vukovara i šire vezano uz nju i mene.Baka je uvijek imala puno novaca i svi su se čudili odakle joj.Da, i nisam spomenula da se poslije smrti moga djeda udavala četiri puta.Svi muževi su joj umrli! ! !
Tako je jednom baki palo na pamet da odemo u neke toplice u Mađarskoj i moja mama poslije njenog nagovaranja popusti.
Pošla sam s bakom,ali ne u Mađarsku nego pravac Bugarska.Pošto sam bila malena meni razlike nije bilo.Sječam se samo da sam nasred Sofije u autobusu iz čista mira,a bilo mi je i dosadno zapjevala "Druže Tito mi ti se kunemo!"To je ujedno i jedina pjesma koju sam znala.Baka me jedva ušutkala,a ljudi u autobusu nas ljutito gledali...nisu voljeli Tita...a odkuda sam ja to trebala znati.Nakon tjedan i pol mama je podigla cijelu hajku za nama i naravno bugarska policija je došla po nas.
Tek kad sam odrasla saznala sam da svrha bakina putovanja je bio šverc zlatom sakrivenim u mom medjvediču...koji je stvarno bio malo teži nego inaće.
Bila je vrlo inteligentna i načitana žena...moto joj je bio:"Za kruh ne treba biti,ali za novine,cigarete i kavu mora biti!"
Znala mi je govoriti da kad umre želi da joj stavim crveni ruž na usne.
Kada je umrla pohitala sam k njoj,po stanu tražila parfem Schok i crveni ruž.Našminkala sam je u lijesu i namirisala...neka počiva onako kako je živjela.
To je bila moja baka...neobična baka.

poslovnazenaukuti @ 19:32 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
nedjelja, studeni 23, 2008
                Tu sam
                Kao mali izgubljeni miš.
                Izvirujem i provirujem!

  mali izgubljeni miš
poslovnazenaukuti @ 21:03 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
petak, studeni 21, 2008
Sinoć mi je jedna blogerica dala inspiraciju za post i pjesmu...hvala Angel...u naslovu tvom je ova pjesma.Često smo je slušali na reklami za Kinder Bueno...čak sam u prvi mah mislila da je muški glas,ali ovo je Amanda Leare,a pjesma je prekrasna s ovakvim dodacima.
Uživajte!Uživajte
poslovnazenaukuti @ 15:57 |Komentiraj | Komentari: 23 | Prikaži komentare
srijeda, studeni 19, 2008
Evo jedan post iz obiteljskog života.Naime imam dvoje djece 11 god. sin i 7 god. kčer.Ja sam jedinica u obitelji,pa mi je brat i sestra pojam nepoznat i želila sam zbog toga,ali eto prilike su bile takve.Moje dvoje djece su otpuno različita i mada će mi sada neke majke možda zamjerilti,ali samo sam iskrena.Nevjerojatno je kako postoji razlika u mojim osječajima.Pokušavam sada ovo napisati da me pogrešno ne shvatite.Moj sin je nježan i snzibila dok je kčer vrlo otresita i nevjerojatno snlažljiva,bez nekih velikih drama i suza kod nje.Kada vidim suzu u oku sina zaboli me duboko i čak inda kada moram biti autoritet teško se svladavam.Inaće moje fremdice često mi znaju reći da sam stroga majka.Kčer je čista suprotnost nju ništa ne može zastrašiti i nikakva kazna je ne dira osobno...možda zbog različitog karaktera i ja različito reagiram.
Evo npr. neki dan nam je došao račun za telefon bio je iznimno velik što je ćudno jer trošimo otpriliko isto.Suprug ode do T-com i traži ispis koji je pokazao da je bezbroj puta u dopodnevnom satima zvan Kunolovac ili Novalova i slično.Ja i suprug radimo uvijek ujutro i sin ide stalno ujutro u šklu.Znaći samo je mala napast bila doma sama i zabavljala se s telefonom.Ljubazni djelatnik T-coma nam je ponudio opciju isključivanje zvanja tih brojeva na što je moj suprug odgovorio da će on to doma "isljučiti":)
Kčer smo postavili ispred sebe i naravno u početku polako objašnjavali da to ne smije više raditi...mirno nas je slušala,a onda zakolutala oćima što je meni diglo tlak.Tada sam malo podigla glas,ali ona i dalje stoji ispred mene kao da sluša priću ili bajku.Onda sam ubacila zadnji adut...kaznu...nema van iz stana 2 tjedna.Tada sam vidjela da je to malo pogodilo.Sva sretna likovala sam jer sam postigla što sam htjela,ali njezin odgovor me zapanjio
"Pa dobro,otkud sam ja mogla znati da to toliko košta...nigdje ne piše!"
Ostala sam paf jer je bila u pravu.
Demonstrativno je otišla od mene ostavljajući me u dilemi....u pravu je.
Eto zašto je razlika prisutna..na takvo nešto sinko bi plakao od grižnje savjesti,ali ona ne...ona uvijek ima spreman odgovor.
I da ne zaboravim.Moja mama često zna napomenuti da takav karakter joj je jako poznat:))))
poslovnazenaukuti @ 21:58 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare
ponedjeljak, studeni 17, 2008
I s ovom slikom završit ću moju izložbu starih slika Vukovara.Ova grđevina nije često na meti turista jer je u dijelu grada gdje vas ne provedu.Vjerovali ili ne ovo je grobnica ili kapela s kriptom obitelji Paunović.Ovo je mali dvorac...izgleda tako minijaturno izdanje dvoraca iz bajke.Okoliš je bio predivno uređen i nikada nisam prišla blizu jer je uvijek bilo zabranjeno.Čarobno ju je bilo gledati.

Click to view full size image
poslovnazenaukuti @ 21:46 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
nedjelja, studeni 16, 2008
I evo najljepše građevine za mene dvorac Eltz.Nalazi se na ulasku u samo središte grada.To prekrasno žuto zdanje mogli smo gledati s dvije strane.Prednja strana koja gleda na ulicu i zadnja okrenuta Dunavu (slika).Ta  strana prema Dunavu bila je osobito lijepa.Ogomna livada sa tek nekoliko hrastova spuštala se sve do obale.Dvorac je bio žut,a i Vukovar je bio žut.Sve zgrade u starom dijelu bile su žute i ahritektonski jako slične Dvoru.Čak su i svodovi bili žuti,zgrada suda i stara bolnica.Poslije smo u školi učili da je to bio sve posjed grofa Elza.Meni je uvijek bio jako romantičan,a najviše njegova kapija.Mi smo se,doduše, u Vukovaru bili navikli da viđamo svakav kapije,pa i prilično kićene.Kapija na Dvo ru bila visoka,široka i kićena,načinjena od kovanog željeza s istim takvim ukrasima.Bile su to dvije lavlje glave koje su u ustima držale željezna kolutove i to su bili zvekiri.U Dvoru sam pohađala muzičku školu i najviše zapamtila miris starog namještaja,prekrasne svodove oslikane,stare porculanske peći i škripanje drvenih podova.Sad možete zamisliti maštu jedne curice kada u dvorcu svira klavir.Znala sam zatvoriti oći i prepustiti se mašti i crno-bijelim tipkama.U Dvoru su se održavala i vjnčanja što je bilo još romantičnije.Često sam na satovima gledala kroz prozor mladenke.Tako su se uklapale u krajolik Dvora i prirode oko njega.I još nešto.Ispred Dvora bio je drvored lipa,a njihov miris što najavljuje ljeto neodoljiv je.Zato najljepše uspomene uz grad vežem uz ovu građevinu.

Klikni da vidiš u punoj veličini
poslovnazenaukuti @ 16:31 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
subota, studeni 15, 2008
Ovu veličanstvenu građevinu svi čete odmah povezati s Vukovaro.Da budem posve iskrena svaki dan sam prolazila pored Vodotornja i nisam ga baš primječivala.Nevjerojatno ali on je bio nama tako neupadljiv i ne baš nešto poseban.Znamo da je u onoj ravnici on služio kao skupljač kiše i zato je takvog oblika , davao pitku vodu središtu Vukokovara.Prije rata oko njega je bilo dosta kuća,pa je bio manje primjetan.Majka mi je pričala da je po dolasku vodovoda on prenamjenjen  u prekrasan restoran na vrhu i vjerujem da je pogled odozgo bio veličanstven.
Danas kada dođem blizu njega ne mogu primjetiti bezbroj turista koji se parkiraju ispod njega,uzmu fotiće i slikali ba ga.Pa se okreču,odmiću,zumiraju i što sve ne,ali da bi ga se slikalo morate otići barem 100 m dalje.Za njega znate,a da li ste znali da postoji i jedan manji u samom središtu grada isto tako lijep i neobičan?

Klikni da vidiš u punoj veličini    Klikni da vidiš u punoj veličini
poslovnazenaukuti @ 18:50 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
petak, studeni 14, 2008
Grand hotel u središtu grada....poznatiji vama jer one stravične snimke kolone upravo prolaze pored njega.Ovo je slika kada je bio u najljepšem izdanju.Mene su kao dijete uvijek oduševljavale glave na pročelju te zgrade.Iznad svakog prozora što je sezao skroz do ceste nalazila se po jedna isklesana glava.Te glave su bile dvostruko veće od naravne veličine ljudskih glava,i bile su izražajne.Bila su to lica mladih muškaraca ds otvorenim ustima,kao da viču.Obrve su im bile svedene kao da se ljute,a na vrhu bujna kosa.Izgledale su stravično meni kao djetetu.Poslije kao tinejđerima bilo nam je zanimljivo gledati kako neki mangupi pokušavaju papiriće ubaciti u njihova usta.
Grand je bio za mene najljepša zgrada Vukovara,ali tek poslije našeg dvorca.A o njemu sutra.Klikni da vidiš u punoj veličini
poslovnazenaukuti @ 17:11 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
četvrtak, studeni 13, 2008
Gimnazija...i ja je pohađala...ne u to doba kao na slici,ali odlučila sam staviti stare slike jer imaju onu čar.Nije se puno mjenjala čak i miris još osječam po starim knjigama i velikim katedrama.Stoji danas obnovljena na vrhu jedinog brda u gradu.Pored nje Franjevački samostan.Kao učenik često sam gledala kroz prozor gdje je vidik bio na cijeli stari grad.Voljela sam tu staru građevinu i stroge profesore:)

Klikni da vidiš u punoj veličini
poslovnazenaukuti @ 19:43 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
srijeda, studeni 12, 2008
Pošto je za mene sutra poseban datum....datum za pamčenje počinjem seriju slika posvečenu mom gradu sve do datuma kada sam otišla iz njega.

Klikni da vidiš u punoj veličini
poslovnazenaukuti @ 21:47 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
blood-orange-torte.jpg
double-valrhona-mocha.jpgZnam da ne voliš...ali evo jedna lagana osvježavajuča,a zatim kavica!
SRETNO!
poslovnazenaukuti @ 17:15 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
utorak, studeni 11, 2008

Profesor matematike salje faks zeni:

 

"Draga zeno

 

sigurno shvacas da su ti 54 godine, ja imam odredene potrebe koje ti jednostavno vise ne mozes kvalitetno i u potpunosti zadovoljiti.

Sa svake druge strane gledano nas brak je skladan, zadovoljan sam s tobom kao zenom i doista se iskreno nadam da te ovaj faks nece previse povrijediti ili uzrujati.

Nakon posla idem do motela sa svojom 18 godisnjom asistenticom, ali doci cu kuci prije ponoci"

Tvoj muz

 

Kada je stigao do motela, na recepciji ga je cekao pristigao faks od zene:

 

"Dragi muzu

 

 i ti imas 54 godine, a u trenutku kada budes citao ove redove ja cu biti u drugom motelu sa 18 godisnjim konobarom iz obliznjeg bara, a buduci da si genijalan matematicar sigurno ti nece biti tesko za shvatiti da 18 u 54 ide puno vise puta nego 54 u 18.

Nemoj me cekati"

Tvoja zena

poslovnazenaukuti @ 19:22 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
ponedjeljak, studeni 10, 2008
Mali Intermezzo za tebe i mene!
poslovnazenaukuti @ 17:08 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
subota, studeni 8, 2008
I sami znate koliko sam vatrena i koliko volim crveno i brzo.Da ja jesam djevojčica za klavirom i volim klasiku,ali ovakvu klasiku koja diže adrenalin...nikada nisam bila prosječna...uvijek odskakala svojom živahnošću.... />volim klasiku na ovakav naćin
uživajte

poslovnazenaukuti @ 15:05 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare
petak, studeni 7, 2008
Photo: Etna's glowing lava


Eto tako vruče...vruče...a možda i prođe!
poslovnazenaukuti @ 18:54 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
četvrtak, studeni 6, 2008
Kiša


i eto kiše....i mokra...i veselo se smijala kapima što mi lice orosile i pramenove kose razbacalo...a cipelica nisam imala!
poslovnazenaukuti @ 20:43 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
srijeda, studeni 5, 2008
Volite li priče o životinjama?
Kada sam živjela u meni jako dragom Zagorju moj gazda gdje sam živjela imao je dva psa.Ben je bio ogromni Labrador,a Mrvica kao što mu ime i govori domači mješanac vrlo kratkih nogu,dugog tijela i male glave.Ben je bio vezan za svoju kućicu u sredini dvorišta,a Mrvica je bio slobodan i po cijele dan skako po dvorištu...čak i krovu kuću:))) Bio je jako razigran dok je Ben bio mudrac koji je vjerno obavljao svoju dužnost čuvara kuće jer je bio dovoljan pogled na njega,pa da nitko i ne uđe u dvorište.
Taj veseli i neobični tandem imao je jednu zanimljivu igru.Često bi ih s balkona gledala i divila se maštovitosti i lukavosti dva psa.
Igra je tekla ovako:
Mrvica pošto je bio slobodan otišao bi van ograde i sjeo uz cestu i strpljivo čekao.Kada bi ugledao kakvog psa lutalicu veselo bi zamahao repom dajući do znanja da bi se igrao.Toliko je bio sladak da mu ni jedan pas lutalica,a bilo ih je mnogo nije mogao odoljeti.Mrvica bi skako oko njega i polako ga odvalčio u svoje dvorište.Možda na nekom svom psečem jeziku i nudio mu hranu i vodi i svaka lutalica bi ga slijedila.Igrajuči se s njim Mrvica bi ga doveo skroz do Benove kučice,a mudri Ben bi ležao unutra skriven.Kada bi lutalica došla dovoljno blizu kučici i dometu Benova lanca Ben bi skočio i uhvatio lutalicu direkt za vrat,a onda bi sljedila makljaža dok bi mali Mrvica sjedio sastrane i mirno to promatrao.Naravno Ben nikada nije ozljedio tog lutalicu,ali bio je dovoljan strah da se osječa nadmočnim i onako s lanca.Kada bi se lutalica oslobodio Benova stiska podvijena repa i cvileći bi pobjegao.A naš Mrvica?Veselo bi odmahao repom doruba ceste i ponovo čekao priliku.

Razmislite o ovoj priči:)
poslovnazenaukuti @ 19:25 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
utorak, studeni 4, 2008

Ovan (lat. Aries) je jedan od 12 horoskopskih znakova. Osobe rođene od 21. ožujka do 20. travnja su rođene u znaku ovna. • Vladajući planet - Mars
 • Egzil - Venera
 • Uspon - Sunce
 • Pad - Saturn
 • Element - Vatra
 • Boja - Crvena
 • Dragi kamen - Dijamant
 • Metal - Željezo, čelik
 • Cvijet - Čičak
 • Životinja - Ovan
 • Ne voli - Površnost, prodike, ustupke
 • Pozitivne karakteristike - Ambicioznost, odlučnost, radišnost, praktičnost
 • Negativne karakteriskike -nestrpljivost,tvrdoglavostposlovnazenaukuti @ 21:26 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
ponedjeljak, studeni 3, 2008
Baš ovaj vikend došla sam u posjed najnovijeg filma James Bonda.Nemojte me pitati odakle mi...:))))
Oduvijek sam voljela filmove o tom špijunu mada nije moj žanr jer sam obožavateljica horor filmova...e sad će neki reći da sam frik,ali horori su moji najdraži.No...James Bond mi je bio film koji smo željno iščekivali i spektakl od kojeg ne samo očekivali dobr akciju nego i ono po čemu je prepoznatljiv.Martini protresen ne pomješan,moje ime je Bond James Bond,pregršt zgodnih žena i naravno Q i njegovi izumi,te automobili od Aston Martina do BMW-a.
To je bio čar tog filma i svi smo to očekivali.
Tako i ja sinoć zavaljena u fotelju s grickalicama počnem gledati film.
Daniel Craig i nije baš faca za taj lik,ali to sam znala unaprijed i progutat ću to,ali kada naš James Bond umjesto Martinia uzme u ruku Coca-Colu Zero i u klubu zavodnički samo jedan put pogleda žensku bilo mi je već dosta,zatim sam očekivala Q kad nema više onih zanimljivih izuma,a o ženama da ne govorim ni u talonu...sad je već bilo i previše!
Iskreno film nisam do kraja ni pogledala...nego iz svoje videoteke izvučem starog Bonda i opet ispočetka gledam.Bio je to jedan od meni najboljih....Golden Eye...muzika,faca,izumi,žene i Martini sve po redu...uživala sam.
Uživajte i Vi

                   
poslovnazenaukuti @ 18:04 |Komentiraj | Komentari: 21 | Prikaži komentare
nedjelja, studeni 2, 2008
"Jednog dana!"
Moja najdraža rečenica.Što bih bez te rečenice?Ako je izgubim ode nada.
I dok je izgovaram vjerujem u snagu te rečenice,jer postoji...vjerujte mi postoji.
Želim da vjeruješ i ti!
Zato samo kratko slušaj me:
"Jednog dana!"


poslovnazenaukuti @ 10:15 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare