Blog - prosinac 2010
srijeda, prosinac 22, 2010
 

 

Pjesma za prijatelja koji više nije prijatelj. Za stranca na cesti , za okrenutu glavu , za ponos ,moj ponos....za nekoga tko više ne postoji.

 Za onog koji razumije riječi pjesme a glasa neda mda potoci riječi idu uzalusd. Za nekog tko pjeva,a pjesmu ne osjeti.....za neka prijateljstva čvrsta!!!!!

 

 poslovnazenaukuti @ 20:03 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
petak, prosinac 17, 2010
 

Ok priznajem u ovo vrijeme pred blagdane vesela sam jel veselim se i iskreno priznajem...veselim se darovima,boru,snijegu brdu klope i veselju. Neću pametovati o značenju Božića jel stvarno to je čaaakkkk jedan slobodni dan koji neću raditi...jel to je čaaaakkkkk božičnica (možda) od nekih 400kn koju ću s guštom spiskati kao i obično na darvove koji možda mi nikada neće trebati:))))....veselim se šarnom gradu i velikim shopping centrima koje ću obići red radi. Možda malo pasti u depresiju zbog iventure koja me poslije čeka,a da ne zaboravimo i domjenke koje ću "morati" obići.

 Eto toliko o Božiću i to iskrenom Božiću kod mene.Čak i ova pjesma koja je meni najdraža od svih božićnih govori o gladnima u Africi dok mi uživamo i nismo definitivno nitko gladan.

Uživajte u mom izboru i iskrnom Božiću:)

 poslovnazenaukuti @ 18:33 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
četvrtak, prosinac 9, 2010
 

Danas se prisjetih jednog dragog prijatelja koji više nije s nama. Bio je DJ i djelili smo isti ukus u glazbi,a i često sam mu pomagala. Znali smo se i često posvađati oko odabira redosljeda pjesama u discu i naravno uvijek je bilo po mome:))).....nije htio priznati da sam pogodila špicu kada su svi bili u deliriju glazbe:)))

Za mog dragog Šimu njegova pjesma

 poslovnazenaukuti @ 19:41 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
petak, prosinac 3, 2010
Karlovac - Svih ovih godina doma ste pekli rakiju, uživali u kapljici, a nešto i prodavali? Već dugo to ne bi smjeli, točnije od početka ove godine, a ne bi smjeli osobito ako tu akciju niste prijavili Carinarnici Karlovac.

Svatko tko je vlasnik dropa, voća ili sličnog od čega radi jaka alkoholna pića za svoje potrebe i to ne više od 20 litara čistog alkohola godišnje, zapravo je mali proizvođač jakog alkholnog pića. Preračunato u litre rakije, jer to nam je najlakše, 20 litara čistog alkhola isto je kao 50 litara rakije s 40 posto alkohola.

Uredba je uvedena početkom godine, stoji u Zakonu o trošarinama, a svaka takva osoba svojoj Carinarnici mora prijaviti proizvodnju za vlastite potrebe i registrirati se u registar obveznika trošarina.

Glasnogovornik Carinske uprave Predrag Juratovac točno objašnjava: - Zakon o trošarinama  uveo je kategoriju malog proizvođača jakog alkholnog pića i odredio da je to svaka fizička osoba, vlasnik ili korisnik poljoprivrednog zemljišta te vlasnik tvari za proizvodnju jakog alkoholnog pića koji alkoholna pića proizvodi za vlastite potrebe, i to u količini koja ne prelazi 20 litara čistog alkhola godišnje po domaćinstvu.

Ako takav mali proizvođač ima kotao do 100 litara godišnje plaća trošarinu stotinu kuna, a za kotao iznad 100 litara zapremnine plaća se 200 kuna.
Troškovima tu nije kraj. Ako taj mali proizvođač godišnje proizvede više od 20 litara čistog alkohola po domaćinstvu, uz paušal mora po litri razlike platiti 53 kune.

Svaki takav mali proizovođač mora carinarnici dati godišnji izvještaj o proizvodnji, zatim kotlu i trošarini.
Ako se rakija ne misli više peći, carinarnica će kotao zapečatiti i kad je tako, trošarine se ne plaćaju.

A oni koji nisu mali proizvođači službeno, već rade rakiju za sebe, i to sada moraju prijaviti carinarnici jer su, inače, u prekršaju. Uz to, treba napisati koliko se žestice proizvodi i također platiti paušal, sve po istoj "špranci" kao i službeni mali proizvođač.
Mali proizvođači ne smiju prodavati svoje proizvode, a svatko onaj tko bi proizvodio žesticu za prodaju mora se i za to obratiti Carinarnici.

Tek 21 se prijavio, a prijavljeno i 20 kotlova
Na području Karlovačke županije službeno je dosad,tek 21 mali proizvođač jakog alkoholnog pića, a prijavljenih kotlova za pečenje je 20. Karlovačka je Carinarnica zadnjih mjeseci kontrolirala stanje na terenu i prijavila pet slučajeva u kojima su pronašli da se žestica nezakonito proizvodi ili prodaje. Kazne su od 2 do 10 tisuća kuna.
Zato iz Carinske uprave pozivaju sve:- Prijavite se.

U svakom slučaju, svi oni koji su dosad u svojim dvorištima nesmetano pekli rakiju i u njoj uživali, odsad bi tu aktivnost trebali prijaviti Carinarnici u Karlovcu.

Inače, inspektori vam bez brige mogu zakucati na vrata, a tad niti litre rakije neće izlječiti financijsku bol i udarac po džepu koju možete doživjeti jer se i na ovaj način prilagođavamo Europskoj uniji.

THE FUN STARTS HERE:)))

(izvor:Radio Mrežnica)

 poslovnazenaukuti @ 22:10 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
 

Pisat ću o nećemu što ste svi doživjeli. Naime imam veće društvo oko sebe i redovito se sastejemo ili u kafiću ili doma kod jednih od nas. Kartamo,pijuckamo likere mi žene,komentiramo dnevne događaje ili pravimo planove za fešte ili izlete. No sve to lijepo klapa i tu i tamo nekome zazvoni mobitel. Odmakne se od društva i kratko se zadrži i sve je to normalno...ali...

Uvijek neki ali....Pošto se svi dugo poznajemo sad zamislite situaciju:

Svi u društvu nas šest,ali jedna žena odjednom piše poruke i uopće nije koncentrirana na nas niti svoga supruga. Ok jedna kava tako prođe...druga kava tako prođe...na trećoj njen dragi je zabrinuto gleda. Na četvrtoj ljut je on,a ona sa svakom porukom je nasmijana. Alarm zvoni nama svima!!!!

Jedan dan našle smo se same,a ona umjesto da prića već iz izlaska iz auta mobitel je bio u ruci. Naravno ja kao ja odmah u glavu:
"Jel ti imaš ljubanika?"...pitam je


Pretsla je gledati u mobitel i crvena ko paprika pogleda me i pita "Odakle ti to?"

Često svojoj djeci znam reći kada me žele slagati:"Ne muljaj muljatora!"....i odgovorim joj tako. "Kako si pogodila?"

"Pa ženo Božja...visiš s smiješkom na mobitelu već danima a kladim se da i spavaš s mobitelom pod jastukom i to s suprugom ukrevetu!...Čuvaj se dragi ti je primjetio!"....vidjelo se iz druge županije da je znao!!!!

Trenutna situacija mojih prijatelja je cimerska.

Neki dan sam na postu kod Rokera rekla da se muškarci brzo otkriju u nevjeri sami...e bogme pobijam tu teoriju na primjeru kolegice.

Čuvajte se mobitela i ne skrivajte ga pod jastukom.....ne vibrira bez razloga već ruši krevet!:)

poslovnazenaukuti @ 18:32 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare