Blog
četvrtak, veljača 10, 2011
Evo i kako.

Odrasla sam uz dobru i kvalitetnu glazbu,pohodila discoteke(one prave),završila nižu muzićku školu,hvatala dobre stvari na radio Luxemburgu (stariji će znati o čemu pišem), pratila modu koja se uvijek veže uz glazbu. Primjer: svi klinci danas furaju frizure papra tj Bibera. I dan danas uz svu ovu tehniku oko nas glazba je uvijek u mom domu. Strane stvari preferiram ok to priznajem. Upoznala osobno i neke...phodila sve važnije koncerte od oni iz 80-tih kada su prvi put bili u bivšoj Jugi.

Ok sve nabrojano je dosad po PS-u.

Imam dvoje dijece 14-godišnjaka i 10-godišnju kčer. Odrastali su i odrastaju uz pjesme koje ja slušam i logićno je da je usvoje. I uspjevala sam. Sin sluša rock i poneki pop , kčer luda za Lady Gagom i to je u redu. Ali.....................

Ali jedan dan ,Juda  jedan , upadam sinu u sobu,a on na ušima slušalice s moba i trešti ni manje ni više Karleuša. Ok nisam odmah prepoznala da nisam ja kao ja otrgnula mob i pročitala što sluša Juda jedna skriva je ko srebrnjake. Majčinski nagon pop obožavateljice je da udahnete duboko , protresete glavu da te riječi pasulja izlete van i dignuta nosa izađete iz sobe. On doleti za nekoliko minuta Juda jedan i ispričava se,a ja kao ja govorim da je to njegov izbor frajera s Biber (paprom meni) frizurom.

Šok drugi.

Kčer veselo skakuće iz škole s prevelikom torbom i nalazi me za kompom i brzo bez skidanja viće da joj pustim super PESMU. U čudu je gledam...uče li oni hrvatski u školi ili....??????

Sva nezainteresirana pitam je koju? Viće ona iz hodnika skidajući tenisice i štucne baš kao prava pop zijezda "Mama Dečko s Balkana....super stvar slušali je u školi!"

Ukucavam drhtavim rukama taj naziv u Youtube i gle poskoći mi pravo malo seljačko lišce i naziv dečko s Balkana. Još uvijek skidajući se moja kčer iz sobe viće "Glasnije!"

I opet drhtavom rukom krečem prema zvučnicima pojaćati jel volim ja svoje Jude. I tada počinje famozna pjesma,ali prvi taktovi su neke druge pjesme meni jako poznate...ludim i kosa mi se diže dok slušam,a moja mala Juda pleše oko mene. Prekidam napasno pjesmu i brzinom munje tražim original i puštam amoja kčer me u čudu gleda..."To nije to!...Ova ženska svira ko Ivan Zak!"...i opet po tko znakoji put u ovom postu ja u šoku.

A sad strategija:

Uz podršku teškog topništva krečem.

1. Oblačim se kao cjkaća i krečem po njih u školu.

2.Obećavam cijelom sinovom razredu na FB exluzivu plesa uz cajku.

3.Serviranje rakije za desert poslije nedjeljnog ručka (ipak pola pjesama je s ljutom rakijom)

4.Odlazak na pivu uz konzumiranje cajki do ranojutarnjih sati.

I 5. najvažnije....zatvaram ih u sobu do 21. godine.

A sad upoznajte dečka s balkana i original...a o ishodu bitke bit ćete pravovaljano obavještenii originalposlovnazenaukuti @ 23:07 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare