Blog
srijeda, srpanj 7, 2010
 

Koliko ste puta u životu plesali? Kad kažem plesali mislim na klasićne plesove,a ne skakanje u discotekam.

Pisat ću o plesu jel uskoro u Karlovcu sprema se milenijski ples.Teme su bečki valcer i engleski valcer.Ne smijem to propustiti jel zaista obožavam plesati i sigurno ću tamo biti.

Što me zaintrigiralo za ovaj post? Naime odrasla sam u Slavoniji i mladost provela u discotekama,pa ti klasični plesovi nisu bili zastupljeni u našoj generaciji.Možda se sječam nekih satova tjelesnog odgoja gdje su na pokušavali naućiti nekim osnovama plesa,ali ako redovito ne plešte zaboravite.Došavši u ove krajeve oduševila me spozbaja da ovdje svi znaju plesati.Kad kažem svi tada mislim od djece koje roditelji uče do starijih osoba.U ovim krajevima postojalo je jako puno zabava na otvorenom ili po restoranima svaki vikend i ljudi su plesali tako dobro da me to oduševilo.Naravno da nisam znala,ali me suprug brzo naučio i vidjela sam da to uopće nije teško i čak dapaće jako ugodno.Često putujem na svadbe po cijeloj hrvatskoj jer familija mi je dosta raštrkana.Čak mi se dogodilo u Istri da smo od cijele svadbe plesali samo suprug i ja.Prošle godine u Dalmaciji svadba se svela na skakanje,drženja za rukuke u krug,ali klasićnog dvokoraka,a nedaj Bože valcera nigdje,pokušavali smo plesati,ali i glazba je prilagođena brzom ritmom da je to neizvedivo. Sad zamislite pjesmu "Garavušo garava!" u ritmu roka:))))....u klasićnom plesu odlična za dvokorak.

U ovim krajevima kod nas plesna kultura jeko je razvijena.Imam sina 13. god. koji me negdje prije tražio da ga naučim neke korake jel lijepo mu je gledati kako tata i ja plešemo,a na sljedečoj svadbi želi i on plesati s mamom ako ne bude kava cura s kojom bi radije hahahahah

Odgovorite mi koliko plešete u paru,a ja vam predam izvješće s milenijskog plesa.

poslovnazenaukuti @ 21:48 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare