Blog
četvrtak, siječanj 20, 2011
Dugo sam odgađala pisanje ove priče. Možda jel mi trebalo hrabrost,a možda vračanje nekih detalja nisu ugodna,a mana mi je baciti u koš loše stvari,pa ih ne dirati.

Prića je istinita i pišem je s suglasnošću osobe koja ju je proživjela. Ak negdje zapnem,pitat ću nju,ako nešto zaboravim nadam se da će me podsjetiti. Prića je životna i možda tisuću puta isprićana,možda će nekoga ganuti ili zamisliti,ali definitivno pokazati i neku ljubav koju ćete osuđivati ili pravdati...nije ni važno jel život je to!

Krenimo

Rođene smo iste godine naše majke žene dva brata ostale su u isto vrijeme trudne tako da je između nas vrlo mala razlika. Moju sestrićnu nazvat ću ovdje Tanja ( znakovito). Odrasle smo zajedno i bila mi je sve sestra,prijateljica...sve. Dijelile smo istu odjeću,prve ljubavi,ludovanje puberteta i brige škola. Počele su i prve ljubavi,maštanja i skrivenih pogleda. Moja maštanja svodila su se na poznate osobe ili ponekog tajanstvenog šeika ,ali moja Tanja uvijek je maštala o gangsterima i zločetim dečkima. Bilo je meni tada vrlo smiješno ,ali ona je svoju maštu pretvorila u stvarnost. Upoznali su se u jednom kafiću gje smo non-stop visjele poslije škole. Ona 16. god. on 21. god. Bio je zgodian i vrlo simpatićan. Zaljubila se isti čas , i on je odmah pao na plavušu prekrasnog osmjeha. Kada sam pitala Tanju čime se bavi odgovorila mi je svim i svačim....tu i tamo ponekad...to su bili njeni odgovori. Bio je uvijek obučen po posljednjoj modi i znam da sva obleka na njemu bila je talijanska, imao je uvijek brdo novaca i častio sve oko sebe. Bilo mi je to uvijek sumnjivo i svako moje prigovaranje na njemu ona bi me sve lošije i lošije gledala. Nisam je željela izgubiti i onako je već previše bila s njim. Povlađivanje njenim odlukama i kimanjem glave bila sam joj blizu...ah koja greška,a i pitanje je da li bi me poslušala. Naravo slijedilo je da je i ona počela nositi skupu odječu i odlaziti na fensi mjesta. Priznajem i ja koji put s njima i bilo je lijepo. Gledala ga je kao Boga bila je ludo zaljubljena.

Pogađate što je dalje bilo!

Naravno u 19-stoj je zatrudnjela,ali uspijela završiti srednju školu (sva sreća).....uslijedila je svadba koju baš s nekim velikim oduševljenjem nije on dočekao,ali možda u njegovim očima ta lutkica dobro pristaje njegovom imiđu, a možda ju je i volio. Sad kad vračam film u nazad...volio ju je.

Tada dolazi šok za sve. Dva tjedna prije rođenja njihovog djeteta on odlazi u zatvor. Ona nije ništa znala...ona nije nikada pitala! Krađe automobila u to vrijeme bilo je nešto za nas apstraktno nešto samo što se u filmovima događalo , pa imale smo 19 god. Rodila se predivna curica ,ali na žalost s njenim rođenjem na vrata našeg grada dolazi i rat. Familija ju je uspjela iz pakla grada odvesti na sigurno. Tada se Tanja mala djevojčica i ja rastajemo. On je pušten iz zatvora zbog rata i pridružuje se obrani grada.

Tu ću za večeras prekinuti priču i nastaviti je uskoro.....

poslovnazenaukuti @ 20:35 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare