Blog
petak, travanj 3, 2009
Bla jednom jedna ptica.
Krasio ju je par naljepših krila i divno,šareni i svjetlucavo perje.Bila je životinja stvorena daslobodno leti nebom,da uveseljava one koji bi ju je vidjeli.
Jednog dana neka ju je žena vidjela i zaljubila se u nju.Zapanjeno je promatrala njezin let,srce joj je jače zakucalo,oči zasjale od osjećaja.Pozvala ju je da zajedno lete,i putovale su nebom u potpunome skladu.Ona se divila,duboko poštivala i slavila pticu.
No tda se dogodilo:možda je ptica htjela upoznati neke daleke planine!I žena je osjetila strah.Strah da to više nikada neće osjetiti s drugom pticom.I osjetila je zavist,zavist zbog velikih mogučnosti te ptice da leti.
Osjetila se osamljenom.
I pomislila:Napravit ću klopku.Sljedeći put kada se ptica pojavi,više neće moći odletjeti.
Ptica isto tako zaljubljena i vratila se sljedečeg dana,upala u zamku i ostala zatvorena u krletci.
Svaki da gledala je pticu.,To je bio predmet njezine strasti,i ona ju je pokazivala prijateljicama koje su govorile:"Pa ti imaš sve."
No, došlo je do neobične promjene:kako je imala pticu i više je nije morala osvajati,izgubila je za nju zanimanje.
A ptica,koja nije mogla letjeti i ostvarivati smisao svoga života,počela je mršavjeti,izgubila sjaj,postala ružna-i žena više nije obračala pažnju na nju,samo ju je hranila i čistila njezinu krletku.
Jednog lijepog dana ptica je uginula.Žena je osjetila duboku tugu i počela misliti na nju.Ali nije se sjetila krletke,sjećala se samo dana kada ju je prvi put vidjela kako zadovoljno leti među oblacima.
Da je razmislila o sebi,shvatila bi da ju je kod ptice najviše uzbuđivala njezina sloboda,snaga krila u pokretu,a ne njezino fizičko tijelo.
Bez ptice i njezin je život izgubio smisao,i smrt je pokucala na vrata."Zašto si došla?" upita je žena.
"Da bi ti mogla ponovo s pticom letjeti nebom.",odgovorila je smrt.
"Da si je pustila da slobodno odlazi i vraća se,voljela bi je još više;no sada sam ti ja potrebna da bi je ponovo pronašla."

P.C.

(dok čitate priću pustite ovu predivnu pjesmu)poslovnazenaukuti @ 22:25 |Komentiraj | Komentari: 20 | Prikaži komentare